Viimeistä kuukautta viedään ja nyt alkaa tuntua siltä, että täällä voisi olla pidempäänkin! Monet jutut on koettu, mutta aika on mennyt nopeasti ja välillä sitä miettii, että tulenkohan tänne enää ikinä takaisin. Miten kukaan, joka käy viikon lomalla Kiinassa, voi ehtiä nähdä yhtään mitään tästä paikasta? Meillä meni ensimmäinen ja toinenkin viikko enemmän tai vähemmän väsyneenä sekoillen ja eksyen. Nyt arki menee jo rutiinilla, lukuun ottamatta satunnaisia kommunikaatio-ongelmia, koska olemme olleet liian laiskoja opiskelemaan Kiinaa.

Nyt kuitenkin viimeviikkojen tapahtumiin, koska aikaa on taas vierähtänyt viime postauksesta.. pahoittelut siitä! Kävimme eräänä sunnuntaina Pekingin Kesäpalatsissa, joka on suuri turistikohde kaupungin pohjois-länsi puolella. Se on järven läheisyydessä kiertävä puistoalue, jossa on vanhoja palatseja jotka ennen kuuluivat kiinan keisareille. Se päivä oli ihanan lämmin ja järven näkemisestä sen tuoksusta tuli kummallisen kotoinen olo. Mutta ymmärtäähän sen kun on Oulujärven vieressä monet vuodet asuttu.

IMG_2975.jpgIMG_2984.jpgIMG_2999.jpgIMG_2986.jpgIMG_3008.jpgIMG_3047.jpgIMG_3051.jpgIMG_3055.jpgIMG_3076.jpg

Toinen nähtävyys jonka olemme käyneet katsomassa, on Kielletty kaupunki. Toiselta nimeltään Palace Museum, koska siellä on esillä paljon museo tavaraa, kuten jadesta ja kullasta tehtyjä koriste-esineitä. Siellä on myös samanlaisia rakennuksia kuin Kesäpalatsissa. Kielletty kaupunkikin on ollut ennen muinoin keisarien kotina, eikä sen läheisyyteen ole ollut tavallisilla ihmisillä asiaa. Siksi sitä kutsutaan Kielletyksi kaupungiksi. Sieltä jatkoimme matkaa kävellen kaupunginosaan nimeltä Wangfujing. Olemme käyneet siellä aiemmin shoppailemassa, mutta tällä kertaa suuntasimme maistelemaan katuruokaa. Kapea kuja oli täynnä ihmisiä ja heti ensimmäisistä kojuista bongasimme sitä mitä meillä olikin mielessä, skorpioneja! Niitä oli tökitty vartaisiin, joissa ne vielä ällöttävästi elossa kiemurtelivat. Vieressä oli valmiita pannulla kullanruskeiksi paistettuja skorpioni-vartaita. Myyjä tarjosi niitä meille heti ja kysyi mistä olemme kotoisin, mutta ei ollut koskaan kuullutkaan Suomesta. Skorpioni muuten maistuu hieman kanalle, joten ei ollenkaan paha!

IMG_3178.jpgIMG_3201.jpgIMG_3210%20copy.jpgIMG_3205.jpgIMG_3226.jpgIMG_3232.jpgIMG_3235.jpgIMG_3242.jpgIMG_3244.jpg

IMG_3267.jpgIMG_8013.jpgfoodia.jpg

Yhtenä iltana kävimme vielä Olympia-puistossa kuvaamassa värikkäästi valaistua stadionia ja muita rakennuksia, sekä bongailimme suomalaisia mitalisteja betoniseinästä. Edellisenä viikonloppuna suuntasimme junalla kohti Shanghaita, jossa vietimme koko viikonlopun aina maanantai aamuun, jolloin palasimme kotiin Pekingiin. Shanghain reissuun palaamme tarkemmin kuvien kera ensi postauksessa! :)

IMG_3286.jpgIMG_3297.jpgIMG_3311.jpgkolmetornie.jpg