Parina viime viikkona ilma on alkanut lämmetä ja kevät on kuulemma aikaisessa täällä. Ensiviikonlopuksi on luvattu jo yli 20 astetta lämmintä. Puissakin alkaa näkyä jo vihreää, eikä enää tarvitse käyttää huivia mikä on erittäin tervetullutta.  

Toissa sunnuntaina vierailimme Pekingin eläintarhassa, joka on yksi Kiinan vanhimpia ja monipuolisimpia. Pääsymaksu sinne oli vain 15 RMB eli noin 2 euroa, mutta joistakin eläimistä kuten pingviineistä piti maksaa erikseen 10 RMB. Eläintarhassa on myös Kiinan suurin akvaario, mutta emme ehtineet käymään siellä, koska itse eläintarha on niin iso ja lähdimme liian myöhään. Emme nähneet myöskään karhuja emmekä gorilloja. Paikka oli niin iso, että saatoimme kävellä muidenkin eläinten ohi huomaamattamme. Suunnitelmissa olisi kuitenkin käydä vielä uudestaan, koska pääsylippukin on niin halpa. Harmittamaan jäi vain monien eläinten pienet ja virikkeettömät häkit. Ihmiset myös ruokkivat eläimiä, vaikka luulimme sen olevan kiellettyä.

Heidin reissuun tähän mennessä on kuulunut myös hammaslääkärissä vierailu. Ei tarvittu, kuin pieni kolaus lasipullolta jo aikaisemmin korjattuun etuhampaaseen, niin tämä neiti sai kulkea viikonlopun näyttäen Uuno Turhapurolta. Ainakin pomot ja kiinalaiset saivat nauraa! Hammaslääkärireissu sen sijaan ei Heidin mielestä tuntunut läheskään yhtä ahdistavalta, kuin Suomessa. Kiinalaiset tädit vastaanottotiskillä puhuivat hyvää englantia, kuin myös hampaan kauniisti korjannut hammaslääkäri. ''Kannatti saada turpaan pullolta!'' Tätä mieltä Heidi oli nähdessään uuden hampaansa.  Älkää luulko, että tämän tytön kommellukset päättyivät tähän! Sen lisäksi, että hampaat putoilivat suusta aikaisempana viikonloppuna, niin nyt pari päivää sitten katosi lompakko... Heidi ei edes halua kertoa, miten mahtava fiilis oli aamulla herätä ja huomata, että lompakkoa ei enää löydykään mistään. Voi olla, että se unohtui taksiin, mutta sitä on turha itkeä takaisin, kun kirmailee yöaikaan pimeällä taksilla, eikä älyä tarkistaa lähtiessä eihän mitään jäänyt matkasta. Onneksi kuitenkin olemme oppineet täällä, että kaikkea sattuu ja tapahtuu, mutta asioilla on tapana lutviutua, eikä mitään kannata ottaa turhan vakavasti!

TIGER2.jpgTIGER.jpgseeproi.jpgseeeeproi.jpgFLAMINGOS.jpgALLIGATOR.jpgrokotiili.jpgjellonia.jpglisko.jpgmonekys.jpghippo.jpgCAMEL.jpgkirahvei.jpgLION.jpgjokuotus.jpg

Hyvää alkanutta kevättä kaikille! <3: Heidi & Taru