Viimeviikolla meno oli aika kiireistä, joten päivittäminen ikävästi viivästyi, pahoittelumme! Tässä kuitenkin juttua edellisen viikon ja vähän sitä edellisenkin viikon tapahtumista.

Toissa viikonloppuna lähdimme tarkastamaan Taivaallisen rauhan aukion, joka on suosittu turistikohde Pekingissä. Sen vieressä on myös Kielletty kaupunki, mutta sinne emme vielä ehtineet. Taivaallisen rauhan aukio on kuin suuri tori ilman kojuja ja sen keskellä korkea sankareiden muistomerkki. Kovin mieleenpainuva se ei olisi ollut ilman kaikkia niitä kiinalaisia, jotka puhelin kädessä tulivat meidän luokse ottamaan yhteiskuvia. Siis meidän kanssamme! Rauhan aukiolle tulee paljon kiinalaisia turisteja paikoista, joissa ei länsimaalaisia ihmisiä juuri vieraile. Nämä tyypit siis halusivat ikuistaa hetken meidän kanssamme ja olihan se ihan hauskaa olla hetki suosion keskipisteessä.

Viimeviikolla kävimme työporukan kanssa myös China Fish –messuilla, jossa pyöriessä menikin sitten koko päivä. Kumpikaan meistä ei ole mikään himokalastaja, joten hirveästi sieltä ei kuitenkaan käteen jäänyt. Illalla lähdimme vielä porukalla syömään ravintolaan, joka sijaitsee asuntomme lähettyvillä. Me olimme monesti kävelleet sen paikan takapihan ohi, eikä voi sanoa, että se olisi kovin houkuttelevalta näyttänyt. Kuitenkin sisällä oli kodikasta 60-luvun tyyliä ja ruokailuvälineetkin olivat jäännöksiä Maon Zedongin ajoilta. Ruokalajit olivat myös vanhan ajan tyyliset, kun silloin ei paljoa lihaa ollut käytössä ja ihmiset söivät lähinnä kasvisruokaa. Mutta sai sieltä kuitenkin hyviä ribsejä.

Jos koti-ikävä pääsee yllättämään niin paras paikka on ehdottomasti Take 5. Sieltä saa pitsaa jyväskyläläistä perua olevalla reseptillä, salaatteja, leipiä, lihapullia ja pyttipannua. (Eikä edes ole maksettu mainos) Siellä törmää helposti suomalaisiin ja se on ihan lähellä meidän toimistoamme. Viime perjantaina kävimme ensin töiden jälkeen siellä syömässä ja lähdimme sen jälkeen metrolla Wudaokouhun juhlimaan Heidin 19v synttäreitä. Wudaokoussa on paljon baareja, halvemmat juomat kuin monissa muissa paikoissa ja se on opiskelijoiden suosima. Saimme mm. kaksi isoa pulloa kiinalaista Tsingtao -kaljaa vain 2 ja puolella eurolla. Totesimme myös, että jos ei tiedä missä on kaikki hyvät paikat, niin kannattaa ehdottomasti vain lyöttäytyä seuraan jossa tiedetään! Kaikki baarit olivat tuolloin todella täynnä ja tanssilattialla ei ole ikinä nähty niin paljon hikisiä ihmisiä. Suomen baareista ne eroavat lähinnä siinä, että musiikki soi clubeilla todella kovalla ja keskusteleminen on ihan mahdotonta. Olemme huomanneet myös, että kaupoissakin soitetaan taustamusiikkia isommalla kuin koti-Suomessa. Täällä ei myöskään ole rajoituksia viinan määrälle drinkeissä, joten ne ovat hieman vahvempaa tavaraa kuin mihin on totuttu. 

messupiste.jpg

kumho.jpg(Ette edes usko kuinka monesti luimme tuon logon ''KUMHO'' sanan, että ''KUHMO''... kunnes, eräs viisaampi oikaisi meitä...)

tarujasseri.jpgmao.jpgrakennus.jpgtarujakinukki.jpgpunassiilyhtyui.jpgkellotorni.jpgtaru%20ja%20pupu%20ja%20kellotorni.jpgruokakuva_12_3.jpg