Hyvää kiinalaista Uutta Vuotta!

Viime viikonlopusta asti raketit ovat paukkuneet, mutta hyvin hillitysti. Uudenvuoden aattona iltaa kohti mentäessä alkoivat ilotulitukset lisääntyä ja kellon lyödessä aattoyönä kaksitoista kuulosti sekä näytti siltä, että koko Kiina räjähtää. Näimme hyvin kämppämme ikkunasta, kun taivas täyttyi värikkäistä ja kovin äänekkäistäkin raketeista. Mietimme vain, että mistä kummasta kiinalaiset ostivat rakettinsa, kun emme me niitä missään kaupoissa nähneet!  Korvatulpat olimme onneksi muistaneet ostaa, mitkä tuli kuin tulikin tarpeeseen…

Kävimme aikaisemmin illalla muutaman tunnin kiertämässä kaupunkia ympäri (siis eksymässä yhä uudelleen ja uudelleen) yrittäen saada kuvia ilotulituksista, jossa kuitenkin hieman epäonnistuen. Onneksi saamme siihen vielä mahdollisuuden, kun pauke jatkuu aina ensiviikkoon ja uudenvuoden päättymiseen asti! Paukuttelu kuitenkin on kuulemma vähentynyt viime vuosista ja ennen raketteja ammuttiin joka paikassa koko uuden vuoden ajan yhtä paljon kuin nyt aattona.

Kuten suurimmalla osalla kiinalaisista, meilläkin on nyt lomaa noin puolitoista viikkoa ja voimme käydä katsomassa nähtävyyksiä ja tietysti shoppailemassa. Normaalisti arkipäivämme täyttyvät lähes pelkästä työnteosta, koska työaika on 9-18 ja ainoa kunnon vapaa-aika on viikonloppuisin.

Odotamme jo kuitenkin innolla kevään tulemista, jotta luonto heräisi väreihin ja tulisi lämpimämpi! Talven ajan näyttää aika harmaalta, mutta iloksemme aurinko on kuitenkin jaksanut paistaa suurimmaksi osaksi ajasta. Tänä aamuna kuitenkin, vilkaistuamme ikkunasta huomasimme sataneen lunta niin, että maa oli valkea ja ilma on kovin saasteinen ja harmaa. Ehkä nyt olisi hyvä hetki laittaa niitä valoisampia kuvia, mitä saimme räpsittyä pari päivää taaksepäin, kun kävimme pyörimässä ympäriinsä ja eksyimme myös Temple Of Sun Parkiin! Kyseinen puisto vaikutti äärettömän ihanalta, vaikka onkin talvi ja luonto ei ole kauneimmillaan, joten uskomme käyvämme siellä vielä uudelleen kuvaamassa kevään saapuessa!

IMG_1721%20copy.jpgIMG_1731_2.jpgIMG_1746_2.jpgIMG_1757_2.jpgIMG_1761_2.jpgIMG_1792_2.jpgIMG_1808_2.jpg

IMG_1825_2.jpgIMG_1817_2.jpg

mops.jpg

IMG_1863.jpgIMG_1871.jpg

Ps. On pirun vaikea saada rakennuksia kokonaan kuviin, kun ne on niin julmetun korkeita! 

<3: Taru & Heidi